Om oss

Espira Vagletjørn åpnet i august 2006 og ligger på en stor tomt i enden av veien på Bogafjell i Sandnes kommune, omgitt av storslått og vakker natur. Det er kort vei til skogen og flotte turområder med fantastisk utsikt til Bryne i sør og Stavanger i nord. Barnehagen har selv bygget flere gapahuker i nærområdet som vi går mye tur til. Uteområdet er utstyrt med varierte lekeapparater; sandkasser, sjørøverskuter og klatrestativ for både små og store. På uteområdet har vi også en stor hytte med bålplass både inne og utenfor.

Vi har fem avdelinger i barnehagen. Solsikken og Solhjerte er avdelinger med barn fra 1 til 2,5 år. Soltroll og Solbarna er avdelinger for barn fra 2 til 4 år. Det siste året i barnehagen er barna SkolEspirer, og fra høsten 2015 fikk de en egen avdeling.

Avdelingene i hver etasje samarbeider mye i det daglige. Barn og foreldre blir derfor gradvis godt kjent med alt personal og alle barn i Espira Vagletjørn. Voksne, store og små barn har mye å lære av hverandre, og organiseringen av samarbeidet skal ivareta barnas behov og tilpasses alder, gruppenes sammensetning og personalets fortløpende evaluering.

Mål:

 • Gode relasjoner mellom små og store barn og voksne på tvers av avdelingene.
 • Større stabilitet for barna fra de begynner i barnehagen; de blir kjent med voksne og barn på hele huset.
 • Gi et eget tilbud til de alderslike gruppene, tilpasset deres behov.
 • Større variasjon i arbeidet for de voksne; 0-6 år.
 • Mer og bedre samarbeid mellom de voksne i barnehagen.
 • Mer fleksibel bruk av personalressursene, f.eks. ved sykdom.
 • Mer fleksibel bruk av rom, materiale og utstyr.

Arbeidsmåter/organisering:

 • «Åpne dører»; både i bokstavelig og overført betydning.
 • Beholde avdelings tilhørighet for barn, personale og foreldre.
 • Faste kontaktpersoner for barna skal sikre oversikt og oppfølging av enkeltbarn.
 • Dele barna opp i alderslike grupper.
 • Avdelingene vil samarbeide om faste pedagogiske opplegg.
 • Justere disponering av rom/areal/voksne i henhold til avdelingenes behov.
 • Felles planleggingsmøter for avdelingene.
 • Felles frokost hver morgen

 

Personvern og cookies